Paine cu branza si leurda

de Lau in Piine, 14 Iun 2015 | 2931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 3 plicuri green sugar
  • 1 /2 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 250 ml zer
  • 200 g branza de vaci
  • 1 legatura leurda
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza si leurda:

Intr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un aluat omogen si elastic.

Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu putin ulei si  adaugam 100 g branza de vaci,leurda tocata,o impaturim si o lasam la dospit 15 min,

Dupa cele 15 min intindem aluatul pe masa infainata,adaugam branza,leurda si taiem patratele,

Asezam patratelele unul peste celalalt formand un turnulet,dupa care aseazam in tava unsa cu ulei,

Ungem cu oul batut cu putin lapte si deasupra adaugam mac,dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza si leurda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza